SOLGAR Botaniczny Kompleks Trawienny 60kapsułek

  • Dodaj recenzję:
  • A16964
  • Producent: SOLGAR
  • Dostępność: Oczekujemy na dostawę Oczekujemy na dostawę
  • szt.
  • 113,00 zł
  • Niedostępny
SOLGAR Botaniczny Kompleks Trawienny

Poszczególne składniki ziołowe regulują wiele pozornie niezależnych funkcji organizmu związanych z trawieniem dając wzmocniony, skuteczny efekt fizjologiczny. Naukowo z najwyższą starannością dobrana mieszanka ziół kompleksowo zadba o problemy mogące mieć związek z trawieniem i układem pokarmowym.

Skład (1 kapsułka):
  • Wyciąg z korzenia goryczki 4:1 (Gentiana lutea) (ekwiwalent 400 mg korzenia) 100 mg
  • Wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego 4:1 (Taraxacum officinale) (ekwiwalent 400 mg korzenia) 100 mg
  • Wyciąg z kwiatów rumianku 4:1 (Matricaria recutita) (ekwiwalent 400 mg kwiatów) 100 mg
  • Wyciąg z liści krwawnika pospolitego 4:1 (Achillea millefolium) (ekwiwalent 400 mg liści) 100 mg
  • Wyciąg z liści mięty pieprzowej 4:1 (Mentha x piperita) (ekwiwalent 400 mg liści) 100 mg
  • Wyciąg z liści melisy 4:1 (Melissa officinalis) (ekwiwalent 200 mg liści) 50 mg
  • Wyciąg z nasion kopru włoskiego 4:1 (Foeniculum vulgare) (ekwiwalent 200 mg nasion) 50 mg
  • substancje pomocniczne:
Otoczka kapsułki roślinnej: hydroksypropylometyloceluloza,
Substancje wypełniające: maltodekstryna, celuloza mikrokrystaliczna,
Substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych).

Dawkowanie: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie. Najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

Czas kuracji: 60 dni.

UWAGA: preparat Botaniczny kompleks trawienny nie zawiera: glutenu, pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, substancji słodzących, sztucznych substancji konserwujących, aromatycznych i barwiących.